Presentatie: Zarafa, van closed naar open

De onderstaande presentatie is gegeven als inleiding voor een workshop Zarafa. Hoewel de workshop “hands-on” was, is het belangrijk dat de deelnemers begrijpen wat nu precies de verschillen zijn tussen proprietary software en open source software. Deze presentatie gaat daarom in op de 5 wetmatigheden van de “digitale wereld”. Deze wetmatigheden zijn kort gezegd:

  1. Digitaal delen is vermenigvuldigen,
  2. Geen afnemend nut van kopieën,
  3. Kopiëren (of delen) tegen verwaarloosbare tijd en kosten,
  4. De economie van het delen en,
  5. Geen monopolie op de productiecapaciteit.

Daarnaast wordt ingegaan op de effecten hiervan op de muziek- en film industrie. Ook wordt uitgelegd wat het verschil is tussen producten maken, of diensten leveren en de gevolgen hiervan op de organisatie.

Deze presentatie is gehouden in september 2012, tijdens een Zarafa workshop die door Zarafa en Stone-IT is georganiseerd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.