Category Archives: presentatie

Presentatie inleiding workshop RHEV

Deze presentatie is gehouden als inleiding voor een workshop Red Hat Enterprise Virtualization die Stone-IT heeft georganiseerd. De inleiding gaat in op de wetmatigheden van de digitale wereld en bedrijfsmodellen die gekozen kunnen worden voor open source software. Het idee hierbij is dat de deelnemers zo beter in staat zijn zich een mening te vormen over “commerciele open source software”

Promotie filmpje Stone-IT workshops

Dit filmpje heb ik gemaakt tijdens de workshop Red Hat Enterprise Virtualization die Stone-IT heeft georganiseerd. Het geeft een aardige indruk hoe dit soort workshops uitpakken.

Met dank aan de deelnemers, collega’s (Martijn Smit, Jeroen Olthof) en leveranciers (Red Hat en Dupaco) die ons hierbij hebben geholpen.

Presentatie: Zarafa, van closed naar open

De onderstaande presentatie is gegeven als inleiding voor een workshop Zarafa. Hoewel de workshop “hands-on” was, is het belangrijk dat de deelnemers begrijpen wat nu precies de verschillen zijn tussen proprietary software en open source software. Deze presentatie gaat daarom in op de 5 wetmatigheden van de “digitale wereld”. Deze wetmatigheden zijn kort gezegd:

  1. Digitaal delen is vermenigvuldigen,
  2. Geen afnemend nut van kopieën,
  3. Kopiëren (of delen) tegen verwaarloosbare tijd en kosten,
  4. De economie van het delen en,
  5. Geen monopolie op de productiecapaciteit.

Daarnaast wordt ingegaan op de effecten hiervan op de muziek- en film industrie. Ook wordt uitgelegd wat het verschil is tussen producten maken, of diensten leveren en de gevolgen hiervan op de organisatie.

Deze presentatie is gehouden in september 2012, tijdens een Zarafa workshop die door Zarafa en Stone-IT is georganiseerd.